Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Južna Koreja: Masovni protest protiv predsednice


Okupljeni su uz zvuk bubnjeva pozivali predsednicu da odmah podnese ostavku

Organizatori današnjeg masovnog protesta u južnokorejskoj prestonici Seulu, koji traže ostavku predsednice te države Park Guen-hje, tvrde da se na današnjim demonstracijama okupilo milion ljudi, objavila je agencija Jonhap, a preneo AFP.

Policija, koja je prvobitno očekivala oko 170.000 učesnika protesta, procenila je broj demonstranata, koji traže ostavku predsednice Južne Koreje, na 260.000 ljudi.

Kako prenosi AFP, okupljeni su uz zvuk bubnjeva pozivali predsednicu da odmah podnese ostavku zbog skandala oko zloupotrebe položaja u koji je umešana njena dugogodišnja saradnica, a u kojem je predsednica na sebe preuzela krivicu i odgovornost.

Na trećem protestu protiv Parkove bilo je ljudi različitih godina, a jedan od studenata je kazao da predsednica Južne Koreje mora biti smenjena, "jer nije dobro brinula o zemlji".

Nakon poziva zvaničnika da protesti budu mirni, policija je za proteste odredila 25.000 pripadnika, od kojih su neki autobusima i kamionima blokirali svaki put do predsedničke kuće.

XS
SM
MD
LG