Dostupni linkovi

Poslednji dan predizborne kampanje u SAD


Poslednje ankete pokazuju da je "mrtva trka" između dva kandidata za predsednika SAD
Poslednje ankete pokazuju da je "mrtva trka" između dva kandidata za predsednika SAD

Kandidati u trci za Belu kuću iskoristiće poslednji dan predizborne kampanje uoči sutrašnjih predsedničkih izbora za mitinge širom zemlje. Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton (69), koja se nada da sutra postane prva žena predsednik posle 44 predsednika SAD, za danas je planirala dva mitinga u Pensilvaniji, jedan u Mičigenu i poslednji u Severnoj Karolini malo pre ponoći.

U Pensilvaniji će joj se pridružiti odlazeći predsednik Barak Obama sa suprugom Mišel, kao i njen suprug bivši predsednik Bil Klinton i njihova ćerka Čelzi. Na tom skupu će biti i muzičari Brus Springstin i Džon Bon Džouvi.

Klintonova, koja želi da nastavi Obaminu politiku, u nedelju je sa olakšanjem primila vest direktora Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija koji je rekao da se posle pregleda novootkrivenih mejlova koje je slala ili primala Hilari Klinton ne menja njihov zaključak da protiv nje ne treba da bude podignuta optužnica.

Republikanski kandidat Donald Tramp (70) danas će imati skupove u Floridi, Severnoj Karolini, Pensilvaniji, Nju Hempširu i Mičigenu.

Poslednje ankete pokazuju da je "mrtva trka" između dva kandidata za predsednika SAD.

Predizbornu kampanju koju su obeleželi ekscesi i skandali izazvali su različite reakcije drugih velikih sila.

Kina je iskoristila američku kampanju za propagandu svog režima koji je putem medija osudio "manjkavosti" demokratskog sistema u SAD.

Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je osudio "histeriju" u SAD koje su optužile Rusiju da se meša u njena unutrašnja pitanja u korist Donalda Trampa.

XS
SM
MD
LG