Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Više javno tužilaštvo: Ne možemo da kažemo ništa o slučaju Jajinci


Jajinci, mjesto gdje je policija u subotu, 29. oktobra 2016, pronašla veću količinu oružja

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas nije moglo da saopšti informacije o slučaju pronalaženja oružja u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima.

"Ne možemo sada da vam kažemo ništa u vezi sa tim", rekli su agenciji Beta u Višem tužilaštvu na pitanje dokle su stigli u istrazi slučaja Jajinci.

Radio-televizije Srbije prenela je danas da po nalogu predsednika Vlade niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o dogadjajima u Jajincima i na Novom Beogradu, dok se istraga ne okonča.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić u međuvremenu je odložio sednicu odbora koja je bila zakazana sa sutra. Sednica je odložena dok ne bude kompletiran izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera Aleksandra Vučića i njegove porodice.

U blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima u subotu su pronađeni "zolja", četiri ručne bombe i više od 100 metaka različitog kalibra.

U okviru istrage o tom oružju, u utorak uveče je u jednoj garaži na Novom Beogradu pronadjen automobil u kojem su nadjeni hekler, dva puta po 200 grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva i pištolj.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da je tokom istrage zbog oružja koje je pronadjeno u Jajincima evidentirano 97 "bezbednosno interesantnih osoba", a da je saslušano njih 37, ali da nikome nije određeno zadržavanje.

XS
SM
MD
LG