Dostupni linkovi

Nalog Vučića: Bez informacija o oružju dok traje istraga


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Po nalogu predsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu.

Kako prenose mediji, u skladu s nalogom premijera, informacije o oružju pronađenom na dve lokacije, u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića i u garaži na Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča.

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić danas je odložio sednicu tog tela, planiranu za sutra, a na kojoj je direktori bezbednosnih agencija trebalo da informišu članove odbora o ugrožavanju bezbednosti premijera.

"Procenio sam da je potrebno dati više vremena bezbednosnim službama za kompletan izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera i njegove porodice i odlučio sam da odložim sednicu odbora", rekao je Bečić Tanjugu.

Prethodno je savetnica za medije premijera Srbije, Suzana Vasiljević izjavila je da se premijer Vučić nije pojavio na poslu, ali nije znala da odgovori na pitanje koji je razlog njegovog odsustva.

Beogradski mediji takođe prenose da nije poznato zbog čega je Vučić otkazao za danas predviđene aktivnosti.

XS
SM
MD
LG