Dostupni linkovi

Rama: Odnosi Srbije i Albanije bolji nego ikada


Premijeri Albanije i Srbije - Edi Rama i Aleksandar Vučić
Premijeri Albanije i Srbije - Edi Rama i Aleksandar Vučić

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u petak da su odnosi Albanije i Srbije bolji nego ikada, s potencijalom da budu mnogo bolji.

"Danas, ne samo da razgovaramo poslije 70 godina šutnje, već postižemo i napredak", rekao je albanski premijer.

On je u izjavi za B92, kazao da na Srbiju gleda sa mnogo simpatija i da cijeni napore koje srpski premijer Aleksandar Vučić ulaže kako bi se konačno uklonilo naslijeđe i animoziteti iz prošlosti i da se krene naprijed, prenose agencije.

"Trebalo bi izvući prave pouke iz povijesti i shvatiti da je vrijeme da učinimo sve kako bismo usrećili jedni druge. To važi i za Srbe na Kosovu, i za Albance u Srbiji, za sve", rekao je Rama.

Na pitanje je li bilo dovoljno političkog takta kada je jučer na Beogradskom sigurnosnom forumu pozvao Srbiju da prizna neovisnost Kosova, Rama je odgovorio da je govoriti istinu najviši oblik političkog takta.

"Treba podijeliti sa sugovornicima što mislite, pristojno, a zatim nastaviti razgovor koji možda neće imati završetak u obliku nekog slaganja. Osnovno načelo treba biti da smo suglasni da nismo suglasni po nekim pitanjima, ali da moramo jedni druge slušati", rekao je Rama.

XS
SM
MD
LG