Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Srbija: Danas saslušanje Sanjina Sefića


Sanjin Sefić

Sanjina Sefića, koji je osumnjičen da je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, danas će u Srbiji saslušati istražni sudija, nakon čega će uslijediti postupak izručenja Bosni i Hercegovini, rekao je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsad Vilić.

"Ekstradicioni pritvor može trajati minimalno 18, a najduže 40 dana. Ukoliko se uhapšeni na saslušanju izjasni da pristaje na skraćeni postupak, onda postupak traje mnogo kraće, što će biti poznato danas nakon saslušanja", rekao je Vilić, prenosi agencija Srna.

Policija u Srbiji je uhapsila Sefića, koji je osumnjičen da je automobilom usmrtio dvije devojke u Sarajevu, a potom pobjegao.

U Sarajevu su za danas najavljena dva okupljanja povodom tragične smrti dvije djevojke, i to u 12.00 časova u organizaciji studenata Filozofskog fakulteta i u 15.00 časova ispred zgrade kantonalne Vlade.

Organizatori su najavili da će na protokol Vlade i Skupštine Kantona dostaviti zahtjeve kojim će organe izvršne i zakonodavne vlasti podsjetiti šta su im zadaci i obaveze.

Zahtijevaju se ostavke premijera i ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, smjena komesara policije, hitna sjednica Vlade Kantona, kao i istraga i krivični postupak protiv pripadnika Granične policije BiH.

Sefić je 10. oktobra u večernjim časovima u centru Sarajeva automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao iz BiH preko Graničnog prelaza Uvac.

XS
SM
MD
LG