Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Policajac ubio Afroamerikanca u tržnom centru u San Dijegu


Policija u SAD, ilustrativna fotografija

U tržnom centru u pregrađu San Dijega u Kaliforniji policajac je pucnjima iz pištolja ubio Afroamerikanca, kada je on iz džepa izvukao predmet koji je uperio u policajce zauzevši stav za pucanje, saopštile su vlasti, javlja AP.

Načelnik policije u pregrađu San Dijega, El Kahonu, Džef Dejvis na konferenciji za novinare u utorak kasno uveče nije precizirao koji je to predmet bio, ali je priznao da to nije bilo oružje.

Pre nego što je policija saopštila da je Afroamerikanac ubijen, desetine demonstranata okupile su se na mestu pucnjave, a neki su tvrdili da je on upucan u trenutku kada su mu ruke bile podignute.

Policija je to opovrgla i objavila video-snimak koji je mobilnim telefonom napravio jedan očevidac, a na kojem se vidi kako Afroamerikanac stoji "u stavu za pucanje", dok mu dva policajca prilaze sa nategnutim oružjem.

Fatalna pucnjava u predgrađu San Dijega dogodila se samo nekoliko nedelja nakon što su policajci pucnjima ubili Afroamerikance u Talsi, u Oklahomi, i u Šarlotu, u Severnoj Karolini, gde su posle toga izbili nasilni protesti, podseća američka agencija.

XS
SM
MD
LG