Dostupni linkovi

Održana zajednička antiteroristička vežba RS i Srbije


Kod graničnog prijelaza Šepak, na mostu između Srbije i BIH i na teritoriji opštine Loznica, u nedelju je održana antiteroristička vežba bh entiteta Republika Srpska (RS) i Srbije.

Zbog vežbe je za jedan metar podignut nivo reke Drine, a korišćena je manevarska municija.

Saobraćaj je tokom trajanja vežbe, bio zatvoren na tom području.

Vežbi su prisustvovali predsednici Srbije i republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad Dodik.

Nikolić je ocenio da je združena antiteroristička vežba, bila vrlo dobra i da je pokazala da u borbi protiv terorizma ne smeju da postoje granice.

"Vi ste danas pokazali kako uspešno saradjuju dve policije, kako se dopunjuju i da ne postoji zadatak koji ne možemo zajednički da rešimo", rekao je Nikolić.

"Ovo je bila veoma uspešna vežba zajedništva sa ciljem da se izbori sa zlom sa kojim se bori čitav svet", rekao je Dodik.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije da je cilj zajedničke vežbe pokazivanje snage i obučenost u borbi protiv terorizma, kao i da se vežbom ni na koji način ne ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine.

“Želimo da poručimo svima da ni Republika Srbija, ni Republika Srpska nisu poligon za test bilo kakvih terorističkih akcija “, izjavio Stefanović na probi vežbe koja je održana u subotu.

Organi BiH, koji su u sklopu Udarne grupe za borbu protiv terorizma zaduženi za koordinisanje aktivnosti, isključeni su potpuno iz ove vežbe – upozorio je za RSE Goran Kovačević, profesor na sarajevskom Fakultetu za kriminalistiku.

XS
SM
MD
LG