Dostupni linkovi

Tužilac: Bez dokaza da je Jovanovića ubila italijanska mafija


Duško Jovanović
Duško Jovanović

Crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je danas da izveštaj privatog detektiva o ubistvu vlasnika i urednika lista Dan Duška Jovanovića ne sadrži dokaze da iza tog zločina stoji italijanska mafija.

"Izveštaj privatnog detektiva ne sadrži činjenice koje upućuju na dokaze na osnovu kojih je sastavljen izvještaj", kazao je Katnić podgoričkoj Pobjedi i dodao da tužilaštvo "preduzima mere i aktivnosti da proveri kredibilitet sadržine izveštaja".

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović rekao je početkom nedelje da su Jovanovića 2004. godine u Podgorici ispred redakcije Dana likvidarala tri člana italijanske mafijaške organizacije "Sakra korona unita".

Pavlović se pozvao na pomenuti izveštaj privatnog detektiva koji je po njegovim tvrdnjama, tužilaštvu dostavljen pre tri meseca.

Nije poznato ko je vodio nezavisnu istragu o ubistvu suvlasnika Dana i koliko su utemeljeni njeni nalazi, ali je pomenuto da je izveštaj Specijalnom tužilaštvu dostavio brat ubijenog Duška Jovanovića, Miško Jovanović.

Po rečima Pavlovića, nalaz nezavisne istrage identifikuje i naručioce i finansijere ubistva Jovanovića.

Jovanović je ubijen 2004. godine u Podgorici ispred redakcije svog lista i taj zločin nije do kraja rasvetljen. Za saučesništvo u ubistvu zatvorom je kažnjen bivši karate šampion Damir Mandić, ali ubica i motiv zločina nisu rasvetljeni.

XS
SM
MD
LG