Dostupni linkovi

Zdravlje Hilari Klinton nova meta Trampove kampanje


Majica Trampovih pristalica
Majica Trampovih pristalica

Zdravlje kandidatkinje Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton postalo je nova meta kampanje njenog republikanskog rivala Donalda Trampa, a mnogi članovi Trampovog izbornog tima posežu i za teorijama zavere koje dodatno podstiču sumnje.

Tramp je poslednjih nekoliko dana na svojim mitinzima više puta ponovio da šezdesetosmogodišnja Klintonova "nema fizičku i mentalnu sposobnost" da bude predsednica SAD, a na Tviteru je ostavio i post "Gde je Hilari? Ona spava".

Mnogi članovi Trampovog tima takođe su svojim izjavama podgrejali sumnje da kandidatkinja demokrata ima zdravstvenih problema, te je Rudolf Đulijani, nekadašnji gradonačelnik Njujorka, u ponedeljak za televizijsku mrežu "Foks njuz" (Fox News) rekao da je "Klintonova umorna i izgleda bolesno".

"U medijima se ne vidi da Hilari pokazuje znake bolesti. Dovoljno je samo da je pažljivo prate i snime, a zatim pogledaju te snimke", rekao je Đulijani.

On je takođe na Tviteru postavio fotografije na kojima je Klintonova bleda i sa podočnjacima i fotomontažu koja je prikazuje kako na neobičan način trese glavom.

Lična lekarka Hilari Klinton, Liza Bardak, rekla je da je bivša državna sekretarka "u odličnom fizičkom stanju i spremna da postane predsednica SAD", kao i da potres mozga, koji je imala 2012. godine, nije ostavio posledice.

Protivnici su Klintonovoj pripisivali i Parkinsonovu bolest, epilepsiju i neurološke probleme, dovodeći ih u vezu sa potresom mozga, a na sajtu Brejtbart (Breitbart), čiji je vlasnik novi direktor Trampove kampanje Stiv Banon, objavljeno je da će "zdravlje Hilari Klinton uskoro postati glavna tema predsedničke kampanje".

XS
SM
MD
LG