Dostupni linkovi

Odbor za nadzor istraga o ubistvu novinara u C. Gori


Koča Pavlović, Demokratski front CG
Koča Pavlović, Demokratski front CG

U Skupštini Crne Gore konstituisan je privremeni Odbor za nadzor nad istragama u slučajevima ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća u Crnoj Gori.

Za kopredsjedavajuće su izabrani Milorad Vuletić iz vladajućeg DPS i Koča Pavlović iz opozicionog Demokratskog Fronta.

Svi članovi novoformiramog Odbora kao prioritetan zadatak naznačili su rješavanje svih slučajeva nasilja nad medijskim uposlenicima, a posebno ubistva Glavnog urednika lista Dan Duška Jovanovića.

Nakon sjednice Pavlović je na konferenciju za novinare saopštio je da je nezavisna detektivska istraga pokazala ko je ubio Jovanovića 2004. godine, kao i ko ga je naručio i unajmio ubice.

On tvrdi da je vrhovni državni tužilac prije tri mjeseca dobilo nalaz nezavisne detektivske istrage. On je taj papir, kaže, vidio svojim očima.

"Taj nalaz poimenično identifikuje trojicu ubica iz italijanske organizacije 'Sacra corona unita", kaže Pavlović. Okidač je, kako je dodao, povukao Đordano Đuzepe. "On i ostala dvojica se već nalaze u italijanskim zatvorima zbog ubistava u Italiji, ali i zbog jednog ubistva '88. ili '89. godine ovdje u Crnoj Gori, u Baru", rekao je Pavlović.

XS
SM
MD
LG