Dostupni linkovi

Holandija donirala Makedoniji vrijednu medicinsku pomoć


Prizori sa poplavljenih područja oko Skoplja
Prizori sa poplavljenih područja oko Skoplja

Holandija je donirala medicinsku pomoć vrijednu pola miliona evra za poplavljena područja u Makedoniji, koja će ove sedmice biti isporučena Skoplju, saopštila je holandska Ambasada u Makedoniji.

Holandski ministar za razvoj Lilijan Plumen smatra da je veoma vežno da medicinska pomoć što prije stigne u područja pogođena nevremenom. Makedoniju je 6. avgusta pogodilo katastrofalno nevrijeme, kada su bujične poplave izazvale ogormnu štetu u Skoplju i Tetovu.

Za pomoć ugroženom stanovništu Austrija je do sada donirala pola miliona evra, Italija 200.000 evra, te Albanija i Crna Gora po 100.000 evra.

U katastrofalnim poplavama u Skoplju poginule su 22 osobe, a policija još traga za šesnaestomjesečnom djevojčicom Elif Fejzula.

U Tetovu nije bilo poginulih. Prema procjenama nadležnih, nevrijeme je direktno pogodilo oko 25.000 ljudi, a u 12 naseljenih mjesta oštećeno je oko 5.000 kuća.

Posebno su stradala skopska naselja Stajkovce, Singelić, Indžikovo, Creševo, Smilkovci, Bulačani, Viniče, Ekonomija i druga mjesta ispod skopske Crne Gore.

XS
SM
MD
LG