Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Čović nije došao na sastanak s Izetbegovićem


Dragan Čović

Lider Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović nije došao na sastanak sa liderom SDA BiH Bakirom Izetbegovićem, koji je trebalo da se danas održi u restoranu "Orahovica" kod Konjica.

"Na ovaj načn propustili su da sa SDA dogovore važne stvari, a propustili su i dobar burek u Orahovici… SDA ovakvu stvar možete uraditi jednom. Vlast i država će i dalje raditi svoj posao i mislim da će se svi nakon kratke ljutnje vratiti svom poslu. Ovo nije dobro ni za hrvatski ni za bošnjački narod", rekao je Izetbegović poslije izlaska iz restorana u kojem je trebalo da se održi sastanak HDZ BiH - SDA.

Iako je iz Čovićevog kabineta cijeli dan demantovano da će sastanka biti, Izetbegović je rekao da njemu nije ništa javljeno.

"Ne bih došao ovde da je Čović javio meni, a ne novinarima. Ne bismo džaba dolazili u Orahovicu. Nismo nikako razgovarali od nedelje, ali smo imali sastanak dogovoren za danas", rekao je lider SDA.

On je rekao da smatra da ne postoji problem sa pozicijom Hrvata u BiH i da je ta pozicija ojačana.

"Što se tiče krize, ona se vještački proizvodi. Mi šest mjeseci to pokušavamo da riješimo i želimo strateškog partnera koji će sa nama to rješavati", dodao je lider SDA.

Čović je juče oštro kritikovao sastanak Izetbegovića sa predsednikom RS Miloradom Dodikom na kojem je postignut dogovor o mehanizmu koordinacije, navodeći da je takav sporazum neprihvatljiv za Hrvate, jer iz odlučivanjima o pitanjima u vezi sa evropskim integracijama izbacuje kantone.

XS
SM
MD
LG