Dostupni linkovi

Tasovac: Dio medija dvije godine spinuje priču o cenzuri


Ivan Tasovac, ministar kulture i informasanja u Vladi Srbije
Ivan Tasovac, ministar kulture i informasanja u Vladi Srbije

Ministar kulture i informisanja u tehničkom mandatu Ivan Tasovac izjavio je da nije vidio izložu Srpske napredne stranke (SNS) "Necenzurisane laži" i ocijenio da dvije godine dio medijske scene "spinuje" priču o cenzuri i autocenzuri.

"Bez obzira na medijske zakone, povlačenje države iz vlasničke strukture medija i projektno sufinansiranje, već dvije godine smo suočeni sa neopjevanim entuzijazmom dijela naše medijske scene da spinuje priču o cenzuri ili autocenzuri i konstantno cjelokupnoj javnosti dijeli moralne lekcije", naveo je Tasovac za dnevni list Blic.

On je ocijenio i da Vlada Srbije poštuje novinare i novinarsku profesiju.

"Zato komisije koje predlažu medijske sadržaje i kako rasporediti novac građana Srbije, većinski čine eksperti novinarskih udruženja i medijskih asocijacija. To bi trebalo da bude garant objektivnosti i neupliva politike", naveo je Tasovac.

SNS je sinoć u galeriji "Progres" otvorila izložbu "Necenzurisane laži", na kojoj su predstavili više od 2.000 članaka, twitova i naslova iz dijela medija, koji prema njihovom mišljenju negativno pišu o predsjedniku i funkcionerima te stranke.

XS
SM
MD
LG