Dostupni linkovi

Oslobođeni optuženi za bombaški napad na 'Vijesti'


Bombaški napad na Vijesti 2013. Arhivska snimka

Podgoričani Marko Šofranac i Nemanja Vukmirović i pravosnažno su oslobođeni optužbi za bombaški napad na redakciju Vijesti iz decembra 2013. godine.

Viši sud u Podgorici potvrdio je posljednju odluku sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Vujanovića, koji ih je dva puta oslobađao optužbi da su 26. decembra prije tri godine postavili 300-400 grama eksploziva ispod kancelarije glavnog i odgovornog urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića.

Tako je najteži napada na medije i novinare, poslije ubistva urednika dnevnika Dan Duška Jovanovića, ostao nerasvijetljen a izvršioci i nalogodavci ostali van domašaja pravde.

Za Mihailo Jovovića to dodatno pojačava sumnju da iza napada stoje državne strukture koje žele da se obračunaju sa onim medijima i novinarima koji kritikuju vlast :

„ Sve dok država ne otkrije ko nas je bombardovao te noći ja ću smatrati da je u sve to umiješana upravo država jer mi to pravo daje ovaj kao i svi drugi slučajevi za koje mi sumnjamo da su povezani ili sa nekim iz vlasti ili sa ljudima bliskim vlasti iz mafije, biznisa i tako dalje. Ovo što se nama dešava, dešava se zbog toga što mi pišemo na način kako pišemo, a vlastima se očigledno to ne dopada “ kaže Jovović za RSE.

Bombaški napad iz 2013. godine je samo jedan u nizu napada na novinare i imovinu "Vijesti".

Podsjetimo, tokom jula i avgusta 2011. godine u požarima su uništena četiri vozila tog dnevnog lista.

Ni u tim slučajevima do danas nijesu otkriveni počinioci niti nalogodavci.

XS
SM
MD
LG