Dostupni linkovi

Zagreb: Ključni svjedok u aferi Fimi medija promijenio iskaz


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader

Na pripremnom ročištu za novo suđenje u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici, slučaju Fimi media, svi optuženici kazali su da se ne osjećaju krivima, uključujući i bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića koji je na prvom suđenju priznao da je iz državnih instiucija i tvrtki izvlačio novac za HDZ-ov crni fond. Novo ročište najavljeno je za 24.maj.

Nakon što je Vrhovni sud prošle godine ukinuo nepravomoćnu osuđujuću presudu u ovom slučaju sutkinja Irena Kvaternik na pripremnom ročištu treba odlučiti o dokazima, ali i datumu početka novog suđenja Sanaderu i njegovoj bivšoj stranci koje Uskok tereti za izvlačenje više od 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media.

Ukinutom presudom Sanader je zbog Fimi medije osuđen na devet godina zatvora te povrat oko 2 milijuna eurakoje je, po mišljenju zagrebačkog Županijskog suda, stekao nezakonito. HDZ je u prvostupanjskom postupku kažnjen s oko 750 tisuća eurai oduzimanjem nezakonite koristi od oko tri milijuna eura.

XS
SM
MD
LG