Dostupni linkovi

Odgođena sjednica crnogorskog parlamenta


Ilustracija sa sjednice crnogorske Skupštine
Ilustracija sa sjednice crnogorske Skupštine

Do daljeg je odgođena sjednica crnogorskog Parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o rekonstruciji Vlade i smjeni predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, odlučeno je na Kolegijumu predsjednika Skupštine.

Premijer Milo Đukanović nije u srijedu, 11. maja, predložio Milorada Vujovića za ministra poljoprivrede, što je opozicija zahtijavala najavljujći da će u protivnom odustati od sporazuma.

Potpredsjednik parlamenta iz opozicionog Demokratskog fronta, Branko Radulović, kazao je da se potvrdilo da su izgubili dragocjeno vrijeme.

"Crna Gora ulazi u još dublju krizu", rekao je Radulović novinarima u parlamentu.

Kandidati opozicije za ministre ranije su najavili da će svoje kandidature za novu vladu izbornog povjerenja, ako premijerne dođe u Skupštinu Crne Gore do 15 sati i 30 minuta, i za ministra poljoprivrede predloži Milorada Vujovića.

Naime, premijer Đukanović, zbog ranije preuzetih obaveza, danas je na Žabljaku. Sjednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o novim članovima Vlade, trebalo je da počne u 12 sati.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, ranije je saopšti da je na sjednici Kolegijuma predsjednika parlamenta "došlo do prilično velikog zaokreta".

Potpredsjednik parlamenta, i poslanik DF-a, Branko Radulović rekao je da očigledno iza svega stoji ultimatum Pozitivne Crne Gore, koja bi uskratila povjerenje Vladi, ukoliko ta stranka ne bi bila dio nove vlade izbornog povjerenja, što je Pozitivna demantovala.

Premijer Milo Đukanović uputio je u petak veče, 6. maja, parlamentu prijedlog za sastav nove vlade izbornog povjerenja.

Za novog ministra finansija predložen je Raško Konjević (SDP), unutrašnjih poslova Goran Danilović (Demos), te rada i socijalnog staranja, Boris Marić (CGO). Za vicepremijera je predložen profesor Milenko Popović.

Opoziciona trojka, SDP, URA i Demos, za ministra poljoprivrede je premijeru naknadno predložila Milorada Vujovića.

XS
SM
MD
LG