Dostupni linkovi

Opozicija u Crnoj Gori zaprijetila povlačenjem kandidatura za ministre


Sjednica Skupštine Crne Gore, ilustracija

Opozicioni ministri povući će svoje kandidature za novu vladu izbornog povjerenja, ako premijer Milo Đukanović ne dođe u Skupštinu Crne Gore do 15 sati i 30 minuta, i za ministra poljoprivrede predloži Milorada Vujovića.

Naime, premijer Đukanović je, kako su rekli iz njegovog kabineta, zbog ranije preuzetih obaveza, u srijedu 11. maja, na Žabljaku. Sjednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o novim članovima Vlade, trebalo je da počne u 12 sati.

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, kazao je da je na sjednici Kolegijuma predsjednika parlamenta "došlo do prilično velikog zaokreta".

"Kao što je poznato, sjednica je trebalo da počne u 12 sati. Novi momenat je da predsjednik Vlade, zbog svojih obaveza, ne može da dođe kao predlagač do 15:30, a novi momenat je i taj da će predloženi ministri povući svoju kandidaturu, ako do 15:30 ne stigne i predlog za ministra poljoprivrede", rekao je Popović.

Premijer Đukanović uputio je u petak veče 6. maja, parlamentu prijedlog za sastav nove vlade izbornog povjerenja.

Za novog ministra finansija predložen je Raško Konjević (SDP), unutrašnjih poslova Goran Danilović (Demos), te rada i socijalnog staranja, Boris Marić (CGO).

Za vicepremijera je predložen profesor Milenko Popović.

Opoziciona trojka, SDP, URA i Demos, za ministra poljoprivrede je premijeru naknadno predložila Milorada Vujovića.

XS
SM
MD
LG