Dostupni linkovi

Nastavlja se suđenje Miroslavu Miškoviću


Miroslav Mišković

U Specijalnom sudu u Beogradu danas će ponovo biti ispitani vještaci u okviru nastavka suđenja vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću koga optužnica tereti za utaju poreza i navodno izvlačenje novca iz putarskih preduzeća.

Sud je na prošlom suđenju odlučio da ponovo sasluša Vesnu Milović koja je dala nalaz i mišljenje povodom obračunatog poreza, za koji Miškovići tvrde da nije ni postojao, te da zato nije plaćen, prenose beogradski mediji.

Miškoviću se sudi za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, a optužen je i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja zbog navodnog izvlačenje novca iz putarskih preduzeća.

Marko Mišković je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće "Merainvest" plati porez od oko 320,3 miliona dinara.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih.

Mišković i njegov sin Marko bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Nakon višemjesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

XS
SM
MD
LG