Dostupni linkovi

Ljubljana: Protest opozicije zbog politike prema migrantima


Nekoliko hiljada simpatizera opozicionih stranaka okupilo se u subotu u Ljubljani na skupu protiv politike slovenačke vlade prema izbeglicama i migrantima, ali i zbog nezadovoljstva stanjem u privredi i odnosom prema mladima.

Lider opozicije i bivši premijer Janez Janša rekao je da je evropska politika otvorenih vrata prema izbeglicama s Bliskog i Srednjeg istoka pogrešna i da se radi o "lažnoj solidarnosti" zbog koje će Evropa postati nestabilna, prenelaje agencija Hina.

Ako se politika koju podržava i vlada premijera Mira Cerara nastavi, onda će za dve godine i Evropa izgledati poput država iz kojih izbeglice dolaze, rekao je Janša.

Dodao je da je najveći problem Slovenije iseljavanje velikog broja mladih ljudi koji u njoj ne vide perspektivu. "Svake godine iz Slovenije se iseli jedna generacija mladih, čime se zemlja planski uništava, a u isto vreme migrantska kriza se koristi da se pojača izborna baza levice", dodao je Janša.

Na skupu "Odbranimo Sloveniju" pročitana je deklaracija o migrantima u kojoj se navodi da je potrebno biti solidaran, ali da solidaran treba biti i prema gradjanima koji se ne slažu s vladinom politikom.

XS
SM
MD
LG