Dostupni linkovi

Trump neočekivano posjetio republikansko vodstvo


Kandidat za predsjedničke izbore u SAD-u, Donald Trump

Republikanski kandidat za predsjedničke izbore Donald Trump neočekivano je posjetio Republikanski nacionalni komitet, nakon burna dva dana, u kojima je povukao obećanje da će podržati stranačkog kandidata.

Trump je na Twitteru, nakon susreta iza zatvorenih vrata, napisao kako je to bio "dobar sastanak" s predsjednikom RNC-a Reinceom Preibusom, ali nije ulazio u pojedinosti.

"Veselim se stranačkom zajedništvu. A ono će se dogoditi!"

Glasnogovornica RNC-a je sastanak opisala kao "plodan razgovor o stanju u utrci" te rekla da je to dio redovnih Preibusovih razgovora s predsjedničkim kandidatima stranke.

Trump je povremeno bio u sukobu s RNC-om, a u zadnje vrijeme se žalio da se stranka prema njemu ne odnosi pošteno dok se priprema za potencijalno spornu konvenciju u julu u Clevelandu.

U utorak je Trump odstupio od obećanja odanosti, koje je potpisao u septembru, obećavši da će podržati konačnog stranačkog kandidata te da neće voditi nezavisnu kampanju za Bijelu kuću.

Preostali Trumpovi suparnici, senator Ted Cruz iz Teksasa i guverner Ohioa John Kasich, isto tako su nagovijestili kako vjerovatno neće poštivati obećanje ako Trump bude nominiran.

XS
SM
MD
LG