Dostupni linkovi

Haški sud proširio maksimalno kapacitete zbog presude Karadžiću


Radovan Karadžić

Zbog izuzetog interesa javnosti za praćenje presude ratnom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) popunio je sve svoje kapacitete do maksimuma.

Tijekom akreditacijske procedure Haški sud je registrirao dolazak preko 150 žrtava, više od 200 novinara, preko 50 diplomata i državnih predstavnika i više od 100 akademika, istraživača i predstavnika civilnog društva.

Kako bi primio što više posjetitelja Haški sud je pripremio cijeli raspoloživi prostor unutar suda, kao i dodatni prostor u obližnjem konferencijskom centru (World Forum conference centre).

Cijeli prostor oko Haškog suda će biti zatvoren i prilaz kontroliran od strane nizozemske policije, a pristup će biti dozvoljen samo već akreditiranim osobama.

Karadžiću, optuženom u 11 točaka za genocid i progone u bosanskohercegovačkim općinama 1992. godine, teror nad sarajevskim civilima (1992-1995.), genocid u Srebrenici 1995. godine, te uzimanje međunarodnih promatrača Ujedinjenih naroda za taoce – prvostupanjska presuda će se izreći u četvrtak, 24. ožujka ove godine u 14 sati.

Presudu pratite uživo na RSE.

XS
SM
MD
LG