Dostupni linkovi

Mihajlović: Most preko Drine "Bratoljub" do 1. novembra


Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbije
Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbije

Most preko Drine između Ljubovije i Bratunca, koji od srijede 16. marta nosi naziv "Bratoljub", biće završen do 1. novembra, izjavila je danas potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevine Zorana Mihajlović i poručila da nikada nisu bili bolji odnosi između Srbije i Republike Srpske.

Mihajlović je obišla radove na izgradnji mosta u Ljuboviji zajedno sa potpredsednicom vlade RS i ministricaom građevine Srebrenkom Golić i ministrom saobraćaja Neđom Trninićem.

"Most se zove Bratunac-Ljubovija, dakle Bratoljub, ali ne samo to, Bratoljub znači ljubav između Republike Srpske i Ljubovije", rekla je Mihajlović novinarima, dodajući da su sami građani dali mostu to ime.

Mihajlović je rekla da nikada nije bila intenzivnija saradnja između Srbije i manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske kao u prethodne dvije godine.

"Vlada Srbije Aleksandra Vučića i Vlada RS Milorada Dodika su vlade koje i konkretno rade na sprovođenju sporazuma o paralelnim vezama Srbije i RS. Prije dosta godina je potpisan sporazum o paralelnim vezama, koji je potpisao tadašnji predsednik Boris Tadić, ali do prije dve godine vrlo malo se radilo na njegovoj realizaciji, što mogu da potvrde građani Srbije i Srpske", naglasila je ona.

Prema njenim rečima, most je samo jedan od projekata koji zajedno rade Srbija i RS.

"Most će biti završen do 1. novembra, a slijede radovi na pristupnim saobraćajnicama i puštanje u rad graničnog prijelaza", kazala je Mihajlović.

Radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica izajedničkog prelaza, a vrijednost je 13 miliona eura.

Taj most će za privrednike iz RS biti najkraća veza sa Koridoriom 11 i Lukom Bar.

XS
SM
MD
LG