Dostupni linkovi

Akcija Europola, uhapšen 21 državljanin Srbije


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, ilustracija

U zajedničkoj akciji policija Srbije, Češke i Španije, sprovedenoj u organizaciji Europola, u okviru borbe protiv međunarodnog krijumčarenja droge, uhapšeno je 25 osumnjičenih, od kojih je 21 državljanin Republike Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, na teritoriji Španije i Češke otkriveno je 10 laboratorija sa najmodernijom opremom za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenjeno je više od 4.500 stabljikaove biljke, kao i znatna suma deviza, stečena krijumčarenjem narkotika.

Ova organizovana kriminalna grupa razbijena je zahvaljujući operativnim podacima novosadske kriminalističke policije, koja je neposredno učestvovala u otkrivanju i hapšenju osumnjičenih.

U Barseloni i Valensiji otkriveno je šest laboratorija, a uhapšen je i vođa organizovane kriminalne grupe S. S. (1975) iz Novog Sada.

Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i svima je nadležni sud odredio pritvor.

Četiri laboratorije za uzgoj marihuane otkrivene su u okolini Praga, a uhapšene su četri osobe iz Srbije, koji se terete za isto krivično djelo.

U ovoj akciji uhapšeno je još četvoro čeških i bugarskih državljana, osumnjičenih za neovlašćenu trgovinu narkoticima.

XS
SM
MD
LG