Dostupni linkovi

Demokratski front će tražiti smjenu Đukanovićeve vlade


Sa jednog od protesta Demokrtskog fronta u Podgorici, ilustracija
Sa jednog od protesta Demokrtskog fronta u Podgorici, ilustracija

Funkcioner opozicionog Demokratskog fronta (DF) Strahinja Bulajić najavio je da će taj opozicioni savez Skupštini Crne Gore podnijeti inicijativu za izglasanje nepovjerenja Vladi crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Bulajić je danas u Podgorici nakon sastanka sa liderom SNP-a Srđanom Milićem i predstavnicima Demokratske Crne Gore, najavio da će inicijativu podnijeti prije sjednice na kojoj će se raspravljati o razrješenju predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića.

Odgovarajući na pitanje da li ima indicija da će neko od poslanika koji su podržali Vladu na prethodnom glasanju promijeniti stranu, Bulajić je rekao "o tom-potom".

On je najavio da će DF opoziciji ponuditi i "plan akcionog jedinstva" za organizovanje prvih poštenih i pravičnih izbora, kojim traže da opozicija bojkotuje parlament, uključi se u organizaciju protesta, podrži inicijativu za nepovjerenje Vladi i da ne učestvuju u pregovorima sa vlašću.

Demokratski front je opoziciona grupacija koja od polovine prošle godine ne učestvuje u radu parlamenta, protivi se ulasku Crne Gore u NATO i zalaže za saradanju sa Rusijom te otvoreno podržavaju politiku ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Lider SNP Milić je na današnji sastanak bio pozvao predsjednike svih opozicionih stranaka kako bi pokušali postići jedinstven dogovor o tome koje poteze treba povući kako bi doprinijeli rješavanju produbljene političke krize i pokazali odgovoran odnos prema teškom ekonomsko-socijalnom stanju u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali Strahilja Bulajić iz Demokratskog fronta, Momo Koprivica i Anđela Peković iz Demokratske Crne Gore, kao i predsjednik i potpredsjednik SNP-a Srđan Milić i Veselin Bakić.

Socijaldemokratska partija, Građanski pokret URA i Demos obavijestili su Milića da njihovi predstavnici neće prisustvovati sastanku.

XS
SM
MD
LG