Dostupni linkovi

SNP traži referendum protiv članstva u NATO


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Srpska narodna partija (SNP) pokrenula je u subotu akciju prikupljanja potpisa građana za raspisivanje referenduma protiv članstva Srbije u NATO.

"Referendum je najdemokratskiji način da se građani izjasne o svim ključnim pitanjima u vezi sa državom", rekao je predsednik SNP Nenad Popović novinarima u Beogradu i izrazio nadu da će u kratkom roku biti prikupljeno potrebnih 100.000 potpisa.

On je kazao da nije reč o partijskoj inicijativi, već o pitanju od strateškog, nacionalnog i državnog interesa za sve građane Srbije.

"Zato pozivamo sve građane Srbije, sve političke partije i nevladine organizacije da se priključe akciji 'Ne u NATO'", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, NATO je osmislio i logistički sproveo najveću akciju etničkog čišćenja u modernoj Evropi kojom je iz Hrvatske proterano četvrt miliona Srba, a kada bi mu Srbija pristupila, NATO bi usmerio rakete prema Rusiji.

"Ne mogu o učlanjenju Srbije u NATO da odlučuju ni Vlada Srbije, ni Skupština, jedino narod ima to pravo", naveo je Popović.

XS
SM
MD
LG