Dostupni linkovi

Hrvatska: 58 odsto građana smatra da zemlja ide u pogrešnom pravcu


Zastave Hrvatske i EU
Zastave Hrvatske i EU

Ni mesec dana od formiranja nove vlade, istraživanja javnog mnjenja pokazuju da više od 58 odsto građana smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smeru, dok je predsednica Kolinda Grabar Kitarović i dalje najpopularnija politička, a prati je bivši premijer Zoran Milanović.

Redovno mesečno istraživanje CRO Demoskop agencije Promocije plus sprovedeno u periodu od 1. do 3. februara zabeležilo je novi pad nezavisne liste Most i porast neodlučnih birača.

Da su parlamentarni izbori sprovedeni početkom februara na lestvici preferencija koalicionih lista Domoljubna bi koalicija bila u blagoj prednosti u odnosu na levu-liberalnu koaliciju Hrvatska raste i bila bi relativni pobednik izbora.

HDZ-ova Domoljubna koalicija je prva s izborom od 32,7 posto glasova, dok je SDP-ova koalicija Hrvatska raste na drugom mjestu s izborom od 32,3 posto. Najveće iznenađenje posljednjih parlamentarnih izbora, Most nezavisnih lista je na trećem mestu sa 9,1 posto. Tako se Mostu u dva postizborna mesečna istraživanja istopila podrška za 6,3 odsto.

Najpozitivnija političarka i dalje je predsednica Kolinda Grabar- Kitarović. Nju podržava 24,6 odsto ispitanih. Zoran Milanović je na drugom mestu sa 10,3 posto, dok je premijer Tihomir Orešković treći s izborom od 9,9 posto podrške.

XS
SM
MD
LG