Dostupni linkovi

Neuobičajeno hladno vrijeme u većem dijelu Kine


Veliki dio Kine zahvatio je neuobičajeno hladan talas i snijeg je pao u pojedinim dijelovima prvi put u proteklih nekoliko godina zbog čega je otkazan veliki broj letova.

Kineski Nacionalni meteorološki centar /NMC/ saopštio je da je širom zemlje objavljen narandžasti alarm jer se u pojedinim krajevima očekuje da temperatura dostigne minus 41 stepen Celzijusov.

Narandžasti alarm je drugi na četvorostepenoj skali i meteorolozi navode da se tokom vikenda očekuju rekordno niske temperature nezabilježene u proteklih 30 godina.

U oblasti Genhe u Unutrašnjoj Mongoliji očekuje se najniža temperatura od minus 41 stepeni Celzijusov. U susjednoj oblasti Mohe u provinciji Hejnogđijang očekuje se minus 39 stepeni Celzijusovih.

U Čongkingu na jugoistoku Kine otkazano je više od stotinu letova jer je snijeg prvi put pao na taj grad u proteklih 20 godina.

U Pekingu je izmjerena temperatura od minus 17 stepeni Celzijusovih. U planinskim oblastima u predgrađu Pekinga temperatura je još niža oko minus 29 stepeni Celzijusa.

XS
SM
MD
LG