Dostupni linkovi

SAD: Počinje Sundance festival neovisnog filma


Ovogodišnje izdanje najvećeg američkog Festivala neovisnog filma Sundance otvorit će u četvrtak u Park Cityju dokumentarni film "Norman Lear: Just Another Version of You" istaknutih dokumentarista Heidi Ewing i Rachel Grady o jednome od najuspješniih producenata u povijesti televizije, a među dvjestotinjak filmova koji će se prikazati do kraja mjeseca je i debitantski film Dubravke Turić "Belladonna", i to u međunarodnoj konkurenciji kratkometražnih filmova.

Festival pokrenut 1985. na inicijativu glumca i redatelja Roberta Redforda, tradicionalno u siječnju u gradovima Park City, Salt Lake City, Ogden i Sundance u saveznoj američkoj državi Utahu donosi neka od ponajboljih filmskih ostvarenja u igranoj, dokumentarnoj i kratkometražnoj konkurenciji, predstavlja izabrane filmove iz cijelog svijeta, otkriva nova imena filmske scene.

Kako je priopćeno na mrežnim stranicama festivala, u program festivala Sundance 2016, koji će se održati od 21. do 31. januara , uvrštena su 123 dugometražna filma iz 37 zemalja, među kojima je 49 filmskih prvijenaca, od čega je njih 30 uvršteno u službenu festivalsku konkurenciju.

XS
SM
MD
LG