Dostupni linkovi

Indonežanska policija u stanju maksimalne pripravnosti


Indonežanska policija danas je u stanju maksimalne pripravnosti, dan posle napada militantne organizacije "Islamska država Iraka i Levanta" (IDIL) u centru Džakarte, gde su poginula dva civila, a ubijeno je pet napadača.

Odgovornost za napad preuzeo je IDIL.

Utvrđen je identitet četiri napadača, rekao je portparol nacionalne policije Anton Čarlijan. Njihova imena nisu saopštena.

U napadu su stradali jedan kanadski i jedan indonežanski državljanin, a ranjeno je 24 osobe, među kojima tri stranca i šest indonežanskih policajaca.

"Policija je u stanju maksimlane pripravnosti, posebno u zonama koje se smatraju metama terorističkih napada, kao što su poilicijske stanice, državne zgrade i ambasade", rekao je Čarlijan.

On je kazao i da je tokom pretresa kuće jednog od osumnjičenih utvrdjeno da su napadači u vezi sa IDIL-om, koja je kasnije i preuzela odgovornost za napad.

Napad se dogodio blizu trgovinskog centra koji se nalazi u blizini policijske stanice.

Policija je juče saopštila da su napadači hteli da ponove scenario terorističkih napada u Parizu 13. novembra 2015. godine, kada je poginulo 130 i povredjeno više od 350 osoba.

XS
SM
MD
LG