Dostupni linkovi

Rogozin: Srbija treba da modernizuje vojsku, ali to košta


Zamenik predsednika Vlade Rusije Dmitrij Rogozin rekao je da bi Srbija značajno modernizovala vojsku ako realizuje nabavku oružja iz Rusije, ali da je problem što takva nabavka košta.

Rogozin je u intervjuu Politici kazao da postoji zahtev Srbije da nabavi oružje iz Rusije, ali nije želeo da precizira o kom naoružanju je reč, uz opasku da to treba da saopšte srpski zvaničnici.

"To su najrazličitiji vidovi (oružja), uglavnom odbrambeni sistemi. Tiče se i avijacije i kopnenih naga. Ako realizujemo ovaj zahtev, moći ćemo snažno i značajno da modernizujemo oružane snage Srbije", rekao je ruski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, problem je samo u tome što takva nabavka zahteva novac.

"Možemo govoriti o povlašćenim uslovima, ali ipak košta. Srbija je sada, uostalom kao i Rusija, u složenoj ekonomskoj situaciji i zato nam predstoji da sve to razmatramo u narednom periodu", rekao je Rogozin.

Prema njegovim rečima, ruski predsednik Vladimir Putin upoznat je sa dešavanjima na Balkanu i sa namerom Hrvatske da nabavi rakete koje mogu da ugroze i Srbiju.

"Putin sve zna", rekao je potpredsednik ruske vlade.

Rogozin je naveo da mu je razumljiva zabrinutost Vlade Srbije zbog naoružavanja Hrvatske i parafrazirao Bizmarka da uvek treba gledati potencijale, a ne namere.

Rogozin je još kazao da je za Rusku Federaciju "neprihvatljivo" da Crna Gora udje u NATO.

XS
SM
MD
LG