Dostupni linkovi

Radio Pirot večeras prestaje da emituje program


Nakon 38 godina postojanja, Radio Pirot večeras i zvanično prestaje da emituje ; program, a odluku o sudbini tog javnog preduzeća i o konačnoj likvidaciji ili preregistraciji doneće lokalna samouprava kao osnivač, odnosno odbornici Skupštine Opštine Pirot na nekom od narednih zasedanja, saopštio je taj medij.

Kako se navodi, Radio Pirot podneo je danas zahtev Agenciji za privredne registre (APR) za brisanje iz registra medija.

"Na osnovu zaključka koji je donela Agencija za privatizaciju, kojim se obustavlja postupak privatizacije JP Radio Pirot, naša medijska kuća uputila je APR-u u zakonskom roku zahtev za brisanje iz registra medija. Zahvaljujemo se svim našim slušaocima, gradjanima opštine Pirot i Pirotskog okruga na poverenju i uspešnom zajedničkom radu svih ovih godina", piše u saopštenju.

JP "Radio Pirot" nije prodat ni na poslednjoj ponovljenoj aukciji održanoj početkom oktobra 2015. godine u Agenciji za privatizaciju.

Iako je bilo zainteresovanih kupaca koji su otkupili dokumentaciju, na aukciji se niko nije pojavio zbog čega je proglašena neuspešnom.

Radio Pirot je najstariji elektronski medij u Pirotskom okrugu a počeo je da radi 26.novembra 1978. godine u okviru IJP "Sloboda".

Kao samostalno preduzeće, JP "Radio Pirot" poslovao je od 1. avgusta 2006. godine i zapošljavao šestoro radnika.

XS
SM
MD
LG