Dostupni linkovi

Vijeće naroda RS bez dogovora oko zaštite nacionalnog interesa


Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske na današnjoj sjednici ove institucije ostao je pri odluci o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa na informaciju ministra unutrašnjih poslova i zaključaka Vlade Republike Srpske o aktivnostima Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/.

Predsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović istakla je da će navedena odluka biti razmatrana na sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske.

"Ukoliko se i tada ne uspijemo usaglasiti, odluku o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, koju je pokrenuo Klub Bošnjaka, razmatraće Ustavni sud Republike Srpske", rekla je Tešanovićeva novinarima nakon sjednice Vijeća naroda Republike Srpske.

Ona smatra da današnja sjednica Vijeća naroda Republike Srpske nije bila potrebna, jer je postignut sporazum bezbjednosnih agencija u BiH o načinu saradnje.

Potredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Kemo Čamdžija rekao je da su Vlada i Narodna skupština Srpske bespotrebno i ishitreno usvojile zaključake o tome da SIPA ne može vršiti hapšenja na teritoriji RS, bez dozvole entitetskog MUP-a.

XS
SM
MD
LG