Dostupni linkovi

MUP: Navodi prijave protiv Stefanovića apsolutno netačni


Navodi krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i sekretarke Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović apsolutno su netačni i predstavljaju pritisak na rad MUP-a, poručili su danas iz Biroa za informisanje MUP-a.

Protiv Stefanovića i Hrkalović 30. decembra 2015. godine podneta je krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog navodne "zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem".

Šef Biroa za informisanje MUP-a Biljana Popović Ivković u izjavi za Tanjug istakla je da navodi krivične prijave apsolutno nisu tačni i da predstavljaju pritisak na rad MUP-a, ali da tužilaštvu treba prepustiti da radi svoj posao u skladu sa zakonom.

Televizija N1 je prenela je da se u prijavi navodi da je Odeljenje za poslove bezbednosti pri MUP-u "sprovodilo mere opservacije i tajne pratnje bez otvorene operativne obrade, bez naredbe suda, suprotno instrukciji o operativnom postupanju".

Ta televizija nije navela ko je podnosilac krivične prijave.

Stefanović je pre dva dana gostujući na na RTS-u rekao da poseduje informacije da će određeni ljudi lažnim prijavama pokušati da kažu da su neki novinari u Srbiji praćeni, iako za to nema dokaza.

XS
SM
MD
LG