Dostupni linkovi

Vlasti Severne Koreje: H - bomba garant suvereniteta


“Test hidrogenske bombe je mera samoodbrane i načina za zaštitu vitalnih prava nacije od svakodnevnog rasta nuklearnih pretnji i ucena stranih sila. Ovako garantujemo mir na Korejskom poluostrvu i u celom regionu“, saopštile su vlasti Severne Koreje, prenela je državna agencija KCNA.

Nakon nuklearne probe izvršene prošle srede, koju SAD dovode u sumnju tvrdeći da nema dovoljno dokaza za to da Severna Koreja raspolaže hidrogenskom bombom, vlasti te zemlje navele su da će im to oružje pomoći da spreče, kako je navedeno, invaziju poput onih u Libiji i Iraku.

Režim diktatora Kim Džong-una je naveo da su veliki napori i razvoj tehnologije uveli Severnu Koreju u red država sa nuklearnim oružjem, koje mogu da brane svoj suverenitet i da spreče strane sile da izvrše invaziju.

Takođe, ističe se da je razvoj nuklearnog oružja neophodan kako bi se odbio pokušaj Vašingtona da utiče na unutrašnju politiku Severne Koreje.

“Istorija je pokazala da u međunarodnim odnosima vlada zakon džungle koji omogućava Americi i saveznicima da uništavaju male države kroz svoje samovoljne vojne akcije. Da su Irak i Libija imali nuklearno oružje ne bi doživeli invaziju“, ističe se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG