Dostupni linkovi

Ruski zrakoplov najvjerojatnije srušila bomba "Islamske države"


Ruski zrakoplov koji je ovaj vikend pao u Egiptu možda je srušila eksplozivna naprava, objavio je Downing Street. Istraga je još u tijeku i ne možemo kategorički tvrditi zašto se srušio ruski zrakoplov. No kako se otkriva sve veći broj informacija, tako raste zabrinutost da je zrakoplov doista mogla srušiti eksplozivna naprava, stoji u priopćenju, prenosi Hrt.hr.

Britanska vlada odlučila je odgoditi polijetanja zrakoplova koji su iz Šarm el-Šeika u srijedu trebali krenuti prema Velikoj Britaniji, sve dok tim britanskih zrakoplovnih stručnjaka, koja je na putu prema tom egipatskom turističkom odredištu, ne procijeni sigurnosne uvjete u tamošnjoj zračnoj luci. Naglašavamo da je ovo mjera opreza i da u svemu tome usko surađujemo s avioprijevoznicima, dodaje se u vladinu priopćenju.

I egipatski izvori spominju mogućnost da je ruski zrakoplov pao zbog eksplozije, ali zasad nije jasno je li bila riječ o kvaru u vezi s gorivom ili o bombi. Vjeruje se da je riječ o eksploziji, ali nije jasno kakvoj. U tijeku je ispitivanje pijeska na mjestu pada zrakoplova kako bi se pokušalo utvrditi je li bila riječ o bombi, rekao je neimenovani egipatski izvor upoznat s tijekom istrage crnih kutija srušenog zrakoplova.

XS
SM
MD
LG