Dostupni linkovi

Navijački neredi diljem Europe


Uoči ovotjednih susreta nogometne Lige prvaka diljem Europe stižu vijesti o neredima navijača. Divljanja huligana zabilježena su u Sevilli, Lavovu i Ateni.

U središtu Seville došlo je do žestokih sukoba navijača tog španjolskog kluba, te navijača Manchester Cityja. Do incidenta je došlo kada je 50-tak maskiranih huligana upalo u pub i napalo Engleze.

U sukobima je ozlijeđeno nekoliko engleskih navijača, a najteže je stradala jedna djevojka koja je s ozljedama glave prevezena u bolnicu

Incidenti su zabilježeni i u Lavovu gdje će Šahtjor ugostiti Malmo. Ukrajinski huligani napali su manju skupinu švedskih navijača i pretukli ih. Jedan je mladić teže stradao i prevezen je u lokalnu bolnicu.

'Vruće' je i u Ateni gdje se u srijedu sastaju Olympiacos i Dinamo. Grčka policija privela je najmanje 40 navijača Crvene zvezde koji su doputovali u Atenu bodriti Olympiacos u dvoboju Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama, te se sukobiti s hrvatskim navijačima.

Grčki mediji navode kako je policija kod navijača beogradskog kluba pronašla palice, metalne šipke, baklje i druge predmete.

Policija navodno pretražuje hotele, ugostiteljske objekte i druga mjesta na kojima bi mogla pronaći navijače Zvezde ili Dinama i tako spriječiti moguće sukobe.

Prema pisanju tamošnjih medija u Grčku je doputovalo najmanje 300 navijača beogradskog kluba, te stotinjak Bad Blue Boysa.

Prošle noći dogodili su se i prvi incidenti kada je skupina huligana napala taksi u kojem su se vozila četvorica navijača 'modrih'. Huligani su na motorima presreli taksi, razbili stakla i ubacili baklje, a navijači Dinama u posljednjem trenutku su izvukli živu glavu.

XS
SM
MD
LG