Dostupni linkovi

Stefanović: Otvaranje granica pobjeda Srbije


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je da veliku pobjedu za sve građane Srbije predstavlja to što je na srpsko-hrvatskoj granici danas ponovo uspostavljen saobraćaj bez ograničenja iz Srbije ka Hrvatskoj.

"Ovo je dobar znak. Sada naši građani mogu bez ograničenja i ikakvih smetnji da putuju u Hrvatsku. Pokazalo se da je Vlada Srbije bila u pravu i da je ostvarila jednu veliku pobedu za Srbiju i naš narod", ocijenio je Stefanović.

On je istakao da je Srbija dobila diplomatsku borbu u kojoj se pokazalo da su bili prekršeni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i brojni drugi sporazumi, navodu se u saopštenju MUP-a.

"Očekujem da će se na današnjoj sednici Vlade Srbije, u 21.00 čas, raspravljati i o tački dnevnog reda koja će predvidjeti ukidanje mjera koja je Srbija uvela kao odgovor na ekonomsku agresiju Hrvtaske", najavio je Stefanović.

Hrvatska je otvorila granicu sa Srbijom, ali zadržava pravo da je ponovno zatvori ukoliko se pogorša situacija za bezbjednost zemlje, izjavio je ranije hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić.

XS
SM
MD
LG