Dostupni linkovi

Izlili se bujični tokovi kod Šapca, iz Koceljeve evakuisano 27 osoba


Bujični tokovi u okolini Šapca izlili su se tokom noći između četvrtka i petka u desetak sela i ugrozili domaćinstva i poljoprivredno zemljište, rečeno je Beti u Štabu za vanredne situacije tog grada.

U Štabu navode da je tokom noći intervenisano džakovima sa peskom i mehanizacijom i da je situacija stabilna jer se radi o izlivanjima manjeg intenziteta.

Izlile su se rečice drugog reda: Dumača, Dobrava, Belorečka reka, Cerski obodni kanal u selima Bogosavac, Nakučani, Zablaće, Varna, Pocerski Metković, Stari Lipolist, Desić, Grušić.

U noći između četvrtka i petka najviše je bio ugrožen šabački kraj, ali je najvažnije da nije bilo žrtava i da je 27 osoba evakuisano iz Koceljeve, izjavio je Predrag Marić za RTS.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a je objasnio da se radi o nebranjenom delu i da je u pitanju plavljenje koje se dešava kada dođe do obilnijih padavina.

On je rekao da da nema mesta za paniku građana zbog pojačanih padavina.

"Posebno apelujem za žitelje Obrenovca. Teren smo obišli, snimali iz vazduha i nema razloga da bilo koga obmanjujemo, nismo to radili ni u maju. Nema mesta panici, ne može se ova situacija porediti sa majskom", rekao je Marić za RTS.

XS
SM
MD
LG