Dostupni linkovi

Zagreb očekuje u februaru presude po tužbama za genocid


Ministar pravde Hrvatske Orsat Miljenić izjavio je danas da očekuje da će Međunarodni sud pravde u Hagu početkom februara objaviti presudu u sporu Srbije i Hrvatske po tužbama za genocid.

U izjavi novinarima u Zagrebu, Miljenić nije hteo da potvrdi niti demantuje navode srpskih medija da je taj sud već doneo presudu i da će je objaviti u prvoj nedelji februara.

On je istakao da je bitno da su pravila postupka postavljena i čvrsta, što znači da strane u postupku ne smeju da znaju bilo kakve detalje pre nego što presuda bude objavljena i da je bilo kakvo spekulisanje, s bilo čije strane, u ovoj fazi potpuno neprimereno.

Miljenić je naglasio da su pravila takva da "presuda ne postoji dok nije objavljena" i dodao da će se sve saznati kad za to dođe vreme.

Pozivajući se na neimenovane izvore, beogradski listovi Politika, Večernje novosti i Danas objavili su danas da je Međunarodni sud pravde u Hagu doneo presudu u sporu Srbije i Hrvatske po tužbama za genocid i da će ona biti saopštena u prvoj nedelji februara.

XS
SM
MD
LG