Dostupni linkovi

Čestitke hrvatskog vrha za pravoslavni Božić


Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović uputili su božićne čestitke svim građankama i građanima koji koji Božić slave prema julijanskom kalendaru.

„Božićnim pozdravom 'Mir Božji Hristos se rodi!' upućujem srdačnu čestitku svim građankama i građanima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru i želim svako dobro u Novoj 2015. godini,“ stoji u božićnoj čestitki predsjednika Josipovića. On dodaje kako mu je želja „da se božićno ozračje zajedništva, širokogrudnosti, tolerancije i razumijevanja iz obitelji i vjerskih zajednica prelije u čitavo društvo. Jer samo na zajedničkim temeljima možemo graditi kvalitetan i dostojanstven život te dobru perspektivu za sve građanke i građane naše domovine.“

Josipović je uputio božićnu čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Srpske pravoslavne crkve Porfiriju Periću i protojereju Makedonske pravoslavne crkve Kirku Velinskom.

Predsjednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović je takođe čestitao Božić.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim vam da nadolazeće blagdanske dane provedete u sreći i zadovoljstvu, u krugu svojih najmilijih.“ Premijer Milanović svoju čestitku završava riječima „Mir Božji, Hristos se rodi!“

I prvi čovjek Katoličke crkve u Hrvatskoj, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u povodu pravoslavnoga Božića uputio ječestitke patrijarhu SPCIrineju i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću.

Bozanić zahvaljuje na ljubaznim čestitkama i dobrim željama prigodom nedavnog katoličkog Božića i Nove godine, te patrijarhu i mitropolitu, njihovom svećenstvu, monaštvu i vjernicima upućuje čestitke prigodom svetkovine Rođenja Gospodinova i želje za Božjim blagoslovom i mirom ispunjenoj novoj 2015. godini.

XS
SM
MD
LG