Dostupni linkovi

Švedska policija zatvorila The Pirate Bay


Najpopularniji portal za torente The Pirate Bay (Thepiratebay.se), kao i njihov forum (Suprbay.org) nisu u funkciji posle akcije švedske policije, koja je zaplenila kompjutere i servere rano jutros u Stokholmu.

The Pirate Bay je na .se adresi bio nedostupan nekoliko sati, ali se potom pojavio nahttps://thepiratebay.cr.

Švedska policija potvrdila je da je akcija sprovedena s ciljem da se "zaštiti intelektualno vlasništvo". Iako predstavnici ministarstva unutrašnjih poslova nisu hteli puno da komentarišu, Fredrik Ingblad, predstavnik tužilaštva, izjavio je za nacionalni radio da je više policajaca i (digitalnih) forenzičara učestvovalo u akciji.

Sve se dogodilo rano jutros i trajalo je do poslepodne. Nekoliko servera i kompjutera je zaplenjeno ali nisu rekli tačan broj. Razni izvori tvrde da je najmanje jedna osoba zadržana u pritvoru u vezi sa ovim slučajem.

Ova godina je bila veoma teška za The Pirate Bay, a nedavno su njivhove aplikacije za Android izbačene sa Google Play Store-a. TPB je zabranjen i na Islandu, a donesena je presuda protiv jednog od osnivača, Gotfrida Svartholma poznatog pod imenom Anakata.

Izgleda da The Pirate Bay nije bio jedina meta tokom ove akcije, TorrentFreak je objavio (a to možete i sami da proverite) da su offline i EZTV, Zoink i Torrage.

XS
SM
MD
LG