Dostupni linkovi

Ubijen navijač Zvezde u Istanbulu


Jedan navijač Crvene zvezde ubijen je u petak u Istanbulu pre košarkaške utakmice beogradskog kluba sa Galatasarajem.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je ovaj mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu.

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković.

On je kazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

"Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije... Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku", rekao je Marković.

Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu.

"Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo", rekao je Marković.

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ocenio je u petak uveče da je organizacija utakmice protiv Galatasaraja u Istanbulu bila "sramna", i rekao da ni "beskonačni broj pobeda" nije vredan ljudskog života.

"Ovo je strašan događaj. Prosto da čovek ne poveruje. Izjavljujem najdublje saučešće porodici. Utakmice se ne igraju da bi se ljudi ubijali", rekao je Čović agenciji Beta.

XS
SM
MD
LG