Dostupni linkovi

Pet dana bezuspešne potrage za zatrpanim rudarom


Spasioci i rudari, ni posle pet dana kontinuiranog rada nisu pronašli rudara kopača Željka Miletića (36), koji je zatrpan u jami Strmosten Rudnika "Rembas", izjavio je jutros Tanjugu generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica Vladan Milošević.

Spasioci i rudari nisu stigli do mesta gde se pretpostavlja da je Miletić zatrpan tako da nemamo ništa novo da kažemo, dodao je Milošević.
"Radi se kontinuirano, koliko god je to moguće u ovim uslovima, ali se napreduje sporo jer nema dovoljno prostora", rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, sada se ide metodom podgrađivanja i više od pola predviđenog prostora je podgrađeno i u tom delu nema više mogućnosti novog obrušavanja, objasnio je Milošević.

"Teško je i nezahvalno bilo šta prognozirati, obrušilo se toliko matetrijala ođednom da to nije viđeno. Desi se da se teren obruši ali ovoliko, najednom, niko nije očekivao ni video", rekao je Milošević.

Potraga ne prestaje, radi se vikendom 24 sata, ali se maksimalno vodi računa o bezbednosti spasilaca i rudara koji učestvuju u traženju zatrpanog Miletića.

Miletić je zatrpan 23.septembra ujutro kada se dok je bušio naslage na njega obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje i od tada sa njim nema nikakvog kontakta.

XS
SM
MD
LG