Dostupni linkovi

Tuzlansku filmsku “Vilu” dobio film “Montevideo, vidimo se“


Srbijanski film "Montevideo, vidimo se“ u režiji Dragana Bjelogrlića dobitnik je nagrade "Vila“ u kategoriji najboljeg dugometražnog filma na ovogodišnjem Tuzla film festivalu.

U kategoriji za najbolji dokumentarni film proglašen je film "Ničiji“ reditelja Jadrana Bobana iz Hrvatske, dok je za najbolji kratki film "Vila“ pripala filmu "Kutija“ u režiji Vanje Jambrović.

"Vila“ je otišla u ruke i Vuku Mitrevoskom za animirani film "Alerik“ dok je u kategoriji "Snimaj bilo čim“ za najbolji film izabran "Narodna kuhinja“ u režiji Siniše Stojanovića i Dragane Nikolić.

Tuzla film festival je dodijelio i specijalnu nagradu za kategoriju internacionalnog dugometražnog filma a to je "Xanadu“ režisera Dominica Reynoldsa.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u domenu dokumentarnog filma dobio je Radoslav Stanišić za režiju dokumentarnog filma "Visoki hrast“.

U internacionalnoj kategoriji specijalni priznanja dodijeljena su Marini Palailogou za režiju internacionanog kratkog filma "Feeling Lucky“, kao i za film "Always think of me in your lunch break“ od Maria Chiriac te Jamesa Caleya i Scott Anderssena za kratki film "El Visitante“.

XS
SM
MD
LG