Dostupni linkovi

LSV protiv gostovanja Luganska u Novom Sadu


LSV osuđuje je nameru nižerazrednog FK Novi Sad da igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Lugansk.

LSV traži od nadležnih da se oglase tim povodom, jer se na taj način dovodi u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine.

LSV je u saopštenju za javnost naveo da takav poziv fudbalskog kuba Novi Sad predstavlja veoma grubo mešanje politike u sport, s obzirom na to da jasno prejudicira državni status te samoproklamovane "republike" u Ukrajini.

"Takvi potezi mogu veoma lako omesti Srbiju na putu integracija ka Evropskoj uniji i unose zbunjenost u odnos Srbije prema teritorijalnom integritetu Ukrajine. Tražimo od nadležnih organa da se oglase tim povodom", navodi se u saopštenju za javnost LSV-a.

Predstavnici samoproglašene Narodne Republike Lugansk saopštili su da će se "veoma rado" odazvati na poziv fudbalskog kluba Novi Sad, preneo je portal Novorosija (www.novorussia.su).

"Imajući u vidu dugu fudbalsku tradiciju, kako u Srbiji tako i u regionu Lugansk, rado smo prihvatili taj predlog", navodi se na sajtu. Dodaje se da se u ovom trenutku obavlja selekcija tima Luganska koji će odigrati prijateljsku utakmicu "na gostoljubivom srpskom tlu", krajem avgusta.

XS
SM
MD
LG