Dostupni linkovi

Crnogorski opozicionar Milić s ruskim privrednicimau Moskvi


Crna Gora ima nedopustivno nizak robno-trgovisnki promet sa Rusijom, i tu saradnju treba pojačati, ocijenio je predsjednik opozicione Socijalističke narodne partije, Srđan Milić na sastanku sa potpredsjednikom Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, Georgiom Georgievičem Petrovim.

Iz SNP-a su rekli da su tokom sastanka razmijenjena mišljenja o aktuelnoj ekonomskoj situaciji, sa posebnim akcentom na neiskorištene šanse za povećanje izvoza iz Crne Gore i neophodnost jače i sveobuhvatnije turističke propagande u Rusiji, da bi ruskim turistima Crna Gora i dalje bila jedna od omiljenih turističkih destinacija.

„Nažalost, sadašnji robno-trgovinski promet sa Rusijom je nedopustivo nizak. Stoga treba raditi da se on srazmjerno poveća, u skladu sa mogućnostima obje države. Takođe je neophodno adekvatnije predstaviti crnogorske projekte i proizvode na ruskom tržištu“, ocijenjeno je na sastanku.

Milić je, kako se navodi, iskazao zadovoljstvo spremnošću Rusije da konkretnim djelima promoviše razvoj bilateralnih ekonomskih odnosa.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, Srđan Milić boravi u Moskvi na već nekoliko dana i u ponedjeljak je imao više odvojenih susreta i razgovora.

Kako je navela njegova stranka susreo se sa Aleksejem Konstatinovičem Puškovom, predsjednikom Komiteta za međunarodne odnose Ruske Dume.

SNP je jedna od prosrpskih stranka u Crnoj Gori koje se oštro protive sankcijama koje koje Crna Gora uvela Rusiji, usklađujući se tako sa mjeramja Brisela, budući da je u pregovorima za članstvo u EU.
XS
SM
MD
LG