Dostupni linkovi

Hrvatska: Ukinuta presuda Draganu Paravinji za ubistvo Antonije Bilić


Vrhovni sud Republike Hrvatske djelimično je ukinuo presudu Draganu Paravinji, osuđenom na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i ubistva Antonije Bilić, te pokušaja silovanja Marine Damjan.

"Vrhovni sud je uvažio žalbu odbrane i ukinuo dio presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubistvo, a dosuđenih pet godina zatvora za drugi pokušaj silovanja preinačio je u kaznu od četiri godine i šest mjeseci", rekao je za 24 sata glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Paravinji će se, tako, ponovo suditi za ubistvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, a novo suđenje se očekuje za mjesec dana.

Presuda je ukinuta zbog toga što Vrhovni sud smatra da je Sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda pogrešno utvrdilo činjenično stanje u tom dijelu presude.

Paravinja je 19. oktobra 2012. proglašen krivim za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić, te pokušaj silovanja Omišanke M. D. Za pokušaj silovanja Bilić osuđen je na šest godina, za teško ubistvo na 35 godina, a za pokušaj silovanja autostoperice Marijane Damijan na još pet godina, što mu je sve zajedno objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.
XS
SM
MD
LG