Dostupni linkovi

Slučaj Prlić: Još se čeka prijevod presude


Haški timovi obrane u slučaju (Jadranko) „Prlić i drugi“ još uvijek čekaju na prijevod s francuskog na engleski i hrvatski jezik oko 4500 strana prvostupanjske presude zbog zločina protiv bošnjačkog stanovništva na prostoru tzv. Herceg-Bosne, poručeno je na drugoj po redu statusnoj konferenciji u tom žalbenom postupku, javlja Goran Jungvirth.

Šestorica nekadašnjih političkih i vojnih lidera bosanskih Hrvata, koji u haškom pritvoru čekaju drugostupanjsku presudu, osuđeni su polovicom prošle godine na ukupno 111 godina zatvora, duplo manje nego je to tražilo tužiteljstvo.

Senka Nožica, braniteljica bivšeg ministra obrane Brune Stojića, zamolila je žalbene suce da požure prevoditeljsku službu – koliko je god to u njihovoj moći budući da je najavljeno da se prevod može očekivati tek polovicom ove godine.

„Naš branjenik ne govori engleski jezik i za njega bi bilo dobro, jer on svakako želi sudjelovati u postupku žalbe, da bude i hrvatski prijevod presude što prije“, zamolila je Nožica nakon čega je predsjedavajući žalbeni sudac Theodor Meron obećao da će provjeriti što se može učiniti.
XS
SM
MD
LG