Dostupni linkovi

Radmanović: Bošnjaci i Srbi da se potrude oko Hrvata


Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je kako se Bošnjaci i Srbi moraju potruditi da se Hrvati osjećaju ravnopravnima u Bosni i Hercegovini.

„ Od tri konstitutivna naroda najmalobrojniji su Hrvati. Tko pametan, ako hoće sačuvati BiH, Hrvatima otima i ono malo prava što imaju. Mislim da mora biti obrnuto, da se i Bošnjaci i Srbi moraju potruditi da se Hrvati osjećaju ravnopravnima u BiH. Nadalje, Bošnjaci kao najmnogobrojniji narod u BiH moraju popuštati drugima ako žele sačuvati BiH“, istaknuo je Radmanović za današnji "Večernji list".

Po njegovu mišljenju, neće se nikada izbjeći želja Srba da se izdvoje u posebnu državu sve dok osjećaju da ih se maltretira s nametanjem priče "jedan čovjek, jedan glas".

„S Hrvatima je to još izraženije, ako se zna da tom narodu, grubo rečeno, nedostaje više od 200 tisuća ljudi u odnosu na prijeratno stanje. Toga moraju biti svjesni izabrani lideri, posebice u Sarajevu. Oni, na žalost, nameću princip po kojemu je politika u BiH ono što kažemo mi u Sarajevu. To nije i ne može biti tako i dok se to ne promjeni nema funkcionalne i stabilne države“, izjavio je Radmanović.
XS
SM
MD
LG